Niet eens zo heel erg lang geleden maakte ik een besluit. Van elk consult dat ik geef zou ik €2 in een pot gooien en die pot zou ik gaan gebruiken voor een goed doel, wat dat moest worden was ik nog niet helemaal uit, maar dat er link (hoe klein ook) moest zijn met het dragen van kinderen, dat was natuurlijk een vaststaand feit.

Vandaag struikelde ik over dat goede doel. En wel als zodanig dat ik die €2 per consult nog heel erg vaak in kan gaan zetten. Dankzij een Facebook vriendin kwam ik namelijk Kiva tegen. Kiva is een non-profit organisatie, die één (micro)lening per keer de wereld veranderd (sterker nog, ze hebben al bijna een miljard dollar aan microleningen kunnen realiseren).

Dat betekent dat mensen, waar dan ook per wereld, vaak via lokale partners, leningen kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld het opzetten of uitbreiden van hun bedrijf. In mijn geval gaat die interesse naar moeders en hun bedrijven zodat zij de mogelijkheid krijgen om de leefruimte van hun gezin te vergroten.

In dit geval vond ik een leningaanvraag van een groep vrouwen in Peru die met de aankoop van weefgetouwen en grondstoffen hun gezamenlijke bedrijf kunnen vergroten. Op de foto bij hun verhaal stond zelfs een moeder met haar kindje in de doek (zie foto hierbij), maar het zal me niet verbazen als ze met die weefgetouwen ook doeken zullen maken voor anderen.

Een perfecte eerste lening dus, gerealiseerd uit het recentelijk aangelegde potje. Deze dames gaan het geld in de komende acht maanden terug betalen en over acht maanden kan ik dat geld dus weer inzetten voor een volgende lening. Maar het houdt wat mij betreft hier dus ook niet op. Want bij elk consult zal ik dus geld in dat potje blijven stoppen én telkens als het bedrag van $25 bereikt is, nog een nieuwe lening kunnen realiseren aan een andere vrouw of groep vrouwen.

Zo kan ik dus letterlijk bijdragen aan wat andere vrouwen elders ter wereld kunnen betekenen voor hun gezin. En wellicht vraag jij je dan nog af waarom ik me specifiek op vrouwen richt? Eigenlijk is dat heel simpel. Het is bewezen uit studies dat vrouwen 90% van hun inkomen terug investeren in hun gezinnen en omliggende samenleving. Dit zorgt voor meer bestedingen in hun directe omgeving en dus voor meer economische voorspoed voor veel meer mensen.

Dus, weet dat je met een consult niet alleen je eigen kennis en mogelijkheden wat knopen betreft vergroot, maar ook de mogelijkheden van een vrouw, of groep vrouwen, elders ter wereld.

(Oh, en mocht je zelf ook op Kiva wat moois willen doen en ook een link met het dragen van kinderen hebben, kom dan ook gelijk bij de groep: https://www.kiva.org/team/babywearers)